Under fyra måndagskvällar i juli blir det sommarunderhållning i Skolparken, en tradition som är inne på sin 52:a säsong. Mer "Enköpingskt" kan det knappast bli, särskilt inte när Reino Irvebrant som varit med sedan starten på 1960-talet var konferencier.

Vädret är förstås chansartat. Vid premiären förra året hukade publiken under medhavda paraplyer. Det slapp man i år.

Inledande arrangör var Enköpings folkdansgille med värdinnan Agneta Södersten. Gillet visade också upp nya danser inför folkdansstämman Nordlek i Falun och husbandet med Taimi är svåröverträffat när det gäller rutinen.

Artikelbild

| Ako & Grosse, Artistduon Anna-Karin "Ako" Nytell Oldeberg och Anders "Grosse" Grotherus.

Gyttring är en trio som består av Erika von Knorring, Robbin Ståhl och Patrik Midelf. Enköpingsmusikerna har spelat tillsammans länge och satsar sedan en tid främst på irländsk folkmusik. I sommar uppträder de i flera kyrkor i trakten och redan på lördag i Krägga utanför Bålsta. En angenäm bekantskap för publiken av applåderna att döma.

Baldosa Tango håller intensivkurs utanför Örsundsbro på sensommaren. Lotta och Bengt Backlund visade några smakprov av argentinsk tango under Måndagskvälls-premiären.

Ako & Grosse bjöd på allt från Karin Boye till Tage Danielsson. Artistduon består av Anna-Karin "Ako" Nytell Oldeberg och Anders "Grosse" Grotherus från Uppsala, mångsidiga musiker som passar förträffligt på sommarscenen.

Ako bjöd också in publiken att fortsätta allsången med Abba-låtar hon håller i på Parksnäckan i Uppsala på onsdagskvällen 4 juli.

Artikelbild

| Peter Sundberg, ordförande i folkdansgillet, Reino Irvebrant och Agneta Södersten, konferencier respektive värdinna.

Nästa vecka blir det mer allsång i Skolparken. Jocke Göransson som bjuder på allsångsprogram tillsammans med döttrarna Elsa och Alva när Studiefrämjandet arrangerar Måndagskväll nummer två.