Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord, det vill säga den starkare misstankegraden.

– Vi har så mycket teknisk bevisning och vittnesiakttagelser att det med råge räcker för att begära mannen häktad på sannolika skäl, sade Thomas Bälter Nordenman, kammaråklagare, inför häktningsförhandlingen. Efter förhandlingen bekräftade han flera omständigheter som rapporterats i olika medier. Bland annat var 60-åringens händer blodiga när han greps i närheten av sitt hem i Håbo kommun sent på lördagskvällen.

Hur har kvinnan bragts om livet?

– Det rör sig om omfattande skarptandat våld. Vi har tagit flera föremål i beslag och den tekniska undersökningen får visa om mordvapnet finns bland dem, säger Thomas Bälter Nordenman.

Den nu häktade mannen och kvinnan, som är i samma ålder, var syskon. Åklagaren misstänker att motivet till mordet är oenighet kring försäljningen av en fastighet i norra Sverige. Syskonen ska ha ägt fastigheten gemensamt. Det finns inget som tyder på att ytterligare personer än den nu misstänkte 60-åringen skulle vara inblandade.

Åtal ska vara väckt senast 5 september, men Thomas Bälter Nordenman räknar med att utredningen kommer att ta längre tid än så. Ett stort antal förhör ska hållas och den tekniska undersökningen väntas bli omfattande.

Mannens försvarare Kristina Boethius säger till UNT att hennes klient förnekar brott.

– Utredningen kommer att visa grunden till hans inställning, säger hon.

LÄS MER: Kvinna hittad död – en anhållen