Ytterligare en storvinst har gått till en Örsundsbrobo.

Miljonärerna i tursamhället Örsundsbro blir allt fler. I januari tog ett kompisgäng med fem kvinnor hem en storvinst på över fem miljoner kronor på Lotto på en rad som var inlämnad vid Ica i Örsundsbro.

Nu har en miljonvinst på Bingolottos julkalender, såld av Örsundsbro IF, gått till en familj i samhället.

Artikelbild

| Guldregn över Örsundsbrobon Roger Törnström, här tillsammans med Bingolottos Richard Olsson.

När Enköpings-Posten når pappan i familjen på telefon är han fortfarande omtumlad över den stora vinsten.

– Jag har fortfarande inte riktigt smält det, vi hade inte räknat med en så stor vinst utan trodde nog mer på 5 000 som är minimivinsten, säger Roger Törnström till EP.

Det var alltså Roger Törnström som kammade hem storvinsten. Han köpte en av Bingolottos julkalendrar av Örsundsbro IF:s fotbollsklubb till sina föräldrar. Men på julafton överraskade hans mamma sonen med att ge tillbaka kalendern till honom i julklapp, då hon skrapat fram en färgfemma på kalendern som gav chans på högvinst.

Under måndagen var Roger tillsammans med sin äldste son, Oliver, i Göteborg och spelade på färgfemman hos Richard Olsson i Bingolottostudion.

Och utdelningen blev inte dålig. En miljon kronor samt inredning för 15 000 kronor, mat för 25 000 och hemelektronik för 50 000 kronor.

– Jag har fortfarande svårt att förstå det och jag tror grabben var mer uppspelt än jag , säger en glad Roger som tillbringade eftermiddagen med att flanera i butiker i Göteborg och boka in ett restaurangbesök tillsammans med sonen under kvällen.

Eftersom de inte hade räknat med en storvinst har de ännu inga planer på vad vinsten ska gå till.

– Vi får fundera ett tag men det blir väl lite till semester i sommar och mina föräldrar ska inte heller gå lottlösa, säger Roger.

Hemma i Örsundsbro väntade Rogers fru och yngste son på besked om vinsten. Men först fick Rogers mamma det glada beskedet.

– Hon trodde inte att det var sant när jag ringde, berättar Roger.

Under tisdagen kommer även Postkodlotteriet till torget i Örsundsbro för att dela ut vinster som utfallit till lottköpare på postnummer 749 60.