Rebecka Rådkvist, 17 år, är en av ledarna. Hon har varit ledare i två år och innan dess var hon själv med på lägret som deltagare.

– Det är en stor variation på hur erfarna barnen är när det gäller att segla. Vi lär dem bland annat grunderna och mer avancerade saker. Vi har en kursplan som vi följer, säger hon.

Det är runt 50 barn som är med på lägret. De är från sju till femton år gamla och många av dem har varit med under flera år. Barnen sover i tält på Klubbholmen under veckan som lägret pågår.

Artikelbild

| Olle Andersson är en av barnen som gör sig i ordning för att komma ut på vattnet.

– Man kommer nära varandra och får flera nya kompisar här. Många av oss ledare är vänner för att vi träffades på lägret när vi var yngre. Vi vill helt enkelt att barnen ska ha kul och samtidigt introduceras för segling, säger Rebecka Rådkvist.

Johan Eriksson, 34 år, är en av alla personer som är på plats. Han har själv medverkat i lägret under många år, men nu är det dottern Tuva Erikssons, 9 år, tur. Han har också med sig hennes systrar Maja Eriksson, 6 år, och Lova Eriksson, 2 år.

– För tre år sen fyllde lägret 50 år, så det har funnits länge. Det är en väldigt härlig gemenskap när man är här, säger han.

Varför just segling?

Artikelbild

| Barnen behöver kunna simma minst 250 meter för att vara med på lägret.

– Jag började då pappa höll på med det, sen har jag fört det vidare till mina barn. Jag har en film när Tuva är här som ettåring, och nu seglar hon. Men det är fortfarande lite för tidigt för att låta minstingarna i familjen vara med, skrattar Johan Eriksson.

Ett av barnen som var ute på Mälaren under fredagen när tidningen besökte seglarlägret var Ella Lundvall, 9 år.

Artikelbild

| "Vi styr upp lekar och liknande så att vi har kul utöver seglingen", säger Rebecka Rådkvist.

– Det är andra året jag är med och det gick bra när vi var ute på vattnet, säger hon.