LÄS MER Centern säger ja till Stefan Löfven

Riksdagsledamoten Solveig Zander från Enköping deltog i mötet där c-politiker från hela landet, var med.

– Det var en väldigt stor diskussion, ett 50-tal av de 70 personer som deltog var uppe och talade. När omröstningen gjordes stödde alla ledamöter utom två förslaget - två centerstudenter, så det var ett mycket tydligt ja, säger hon.

De frågor som diskuterades handlade främst om förtroendet för den överenskommelse som Centern gjort med Socialdemokraterna.

– Man ville ha förtydliganden om garantierna för att exempelvis arbetsrätten kommer att reformeras till 2021, säger Solveig Zandler.

Hon anser inte att överenskommelsen är ett svek mot Alliansen som några framställer den som. Vi har varit tydliga med våra ambitioner från början, och det är kort och gott att vi inte vill ha en regering som blir beroende av vare sig SD eller V, säger Solveig Zander.

Hon framhåller att Centern har försökt att få en Alliansregering men att det inte gått eftersom M och KD har vägrat samverkan med Miljöpartiet.

– Vi i Centern har tagit det ansvar vi som politiker har för att hantera valresultatet från september. Vi kan inte stoppa huvudet i sanden och säga till svenska folket att de röstat fel och att det krävs ett extraval, säger Solveig Zander.

Hon anser också att den överenskommelse med S och MP som nu presenterats har med ”otroligt många av våra hjärtefrågor och en stärkt liberal politik”.

– Det viktigaste gäller reformer av arbetsrätten som innebär lättnader för företagen när det gäller nyanställningar, något som också påverkar situationen för nyanlända och gör integrationen lättare.

– Viktigt är också satsningar på landsbygden, till exempel att äganderätten behålls, att kommunikationer över hela landet stärks och att bönder får ersättningar efter den svåra torkan i somras, säger Solveig Zander.

När förtroenderådet sagt sitt om överenskommelsen kommer Centerns riksdagsgrupp att samlas på tisdag och ta slutlig ställning.

Uppsalastatsvetare: Det politiska landskapet stöps om