Det var i lördags mångmiljonraden lämnades in på Ica Maxi i Enköping. Sedan dess har Pierre Jonsson försökt fått tag på vinnaren.

– Ofta brukar folk som vunnit mycket pengar höra av sig. Men mannen hade inte rättat sin lottorad ännu så han förstod ingenting när jag ringde honom. Till en början kunde han inte tro mig, säger Pierre Jonsson.

Enligt Pierre Jonsson är det inte vanligt med så stora vinster, men han har ringt liknande samtal förut och inget är det andra likt.

– Man vet aldrig hur folk reagerar, det är verkligen olika från person till person. Vissa blir så tysta att man tror att man har orsakat en hjärtattack, andra hurrar högt som bara den.

Hur var detta samtal?

– Det är alltid roligt att ringa och ha positiva nyheter som denna. Samtalet blev väldigt bra, han pratade mycket om nära och kära. Han sa också att det är viktigt att göra något för dem som har det sämre, det var väldigt fint av honom.

Sa han något om vad han skulle göra för pengarna?

– Eftersom han var ovetandes hade han inga planer. Men mycket handlade om att ge tillbaka, säger Pierre Jonsson.

Mannen jobbar som snickare i Enköping till vardags och brukar ta på sig extra jobb för att få ihop lite mer pengar på kontot.

– Några extra pengar kommer han inte att behöva, nu kan han göra det av ren vilja i så fall, skrattar Pierre Jonsson.

Mannen ska ha spelat samma rader ett par år och börjat med Lotto 1992. Hans vinst är den tredje största lottovinsten hittills i år.