Rickard Sjödin är aktivitetsledare på äldreboendet Orion i Enköping. I torsdags genomförde han och personalen en så kallad cruising för de äldre som bor på Orion. 27 personer som bor på boendet tog plats i tolv amerikanska bilar av olika slag tog en cruising, först genom staden men sedan också en sväng ut på landsbygden.

Något som var mycket uppskattat.

– De var överlyckliga. Alla som verkligen ville åka fick åka med. Vi gjorde samma sak förra året, och det var väldigt uppskattat. De har snackat om det här hela året, om hur roligt det var, så då tänkte vi att vi gör om det, säger Rickard Sjödin.

Artikelbild

| De boende på Orion fick en dryg timmes crusing i amerikanska bilar.

Cruising-idén kom från en ur personalen på Orion.

– Vi hade hört om det här med cruising från andra äldreboenden, och Engla Olsson från personalen föreslog att vi skulle ha det på Orion, och det här blev ju lite av höjdpunkten på året för de som bor här. Engla har en egen bil och det var också hennes vänner som körde de andra bilarna. Vi är tacksamma att de ställde upp, men de tyckte också att det var kul, säger Rickard Sjödin.

Det amerikanska temat fortsatte efter cruisingen med hamburgergrillning till tonerna av amerikansk musik.

Kreativa aktiviteter är något som är vanligt förekommande på Orion.

Artikelbild

Tolv fordon med förare körde omkring de boende på Orion i torsdags.

– Vi brukar ha en mängd olika aktiviteter. Jag tycker det är viktigt att man får stimulans för hjärnan. Bland annat brukar vi ha frågesport, musikquiz och styrketräning och gymnastik. Men vi har även kört vattenkrig i trädgården, och det blir det i sommar också, säger Rickard Sjödin.