Samlingsplats för barnvagnsmarschen i Enköping var Skolparken. Miriam Larsson höll i trådarna, vilket hon även gjorde i fjol då Enköpings första barnvagnsmarsch genomfördes.

– Vi vill uppmärksamma folket och politikerna på att det är viktigt att prioritera kvinnorna ute i världen, sa Miriam Larsson.

Deltagarna fick även en i barnvagnssammanhang passande present för sina insatser för kvinnors rättigheter runt om vår jord. Man fick välja mellan regnskydd till vagnen eller en skötväska.

Artikelbild

| Barnvagnsmarschen är på väg.

Amalia Tirén kom till parken tillsammans med sonen Björn (ett halvår) i barnvagnen.

– Jag är för kvinnors rätt. Då måste man stå upp för sina systrar, förklarade Amalia Tirén sitt och Björns deltagande.

Miriam Larsson sa några väl valda ord innan det var dags för avmarsch mot biblioteket. Hon talade om den stora mödradödligheten i andra delar av världen, om dödsfall till följd av illegala aborter och obefintlig mödrahälsovård.

Hon berättade att 800 kvinnor världen över varje dag dör av komplikationer vid graviditet, osäker abort eller förlossning. Värst är det i fattiga länder. Miriam Larsson vill att den svenska regeringen bedriver en modig feministisk utrikespolitik för att påverka andra länder och hjälpa kvinnor globalt.

Artikelbild

| Amalia Tirén och sonen Björn står upp för kvinnors rätt.

– Jag är otroligt tacksam över att bo i ett land med sexualundervisning, preventivmedel och mödravård, sa hon.

Sedan marscherade den lilla skaran med barn, kvinnor och män med ballonger och plakat från Skolparken nerför Kyrkogatan och vidare för att upplysa och uppmärksamma om kvinnors villkor runt om i världen.