Mannen döms mot sitt nekande för 200 fall av grov våldtäkt mot barn. Han fälls också för 150 fall av samlag med avkomling, vilket avser de handlingar som utförts sedan dottern fyllt 18 år.

Det är olagligt för föräldrar att ha samlag med sina egna barn, oavsett om barnet är myndigt eller ej. Mannen döms till åtta års fängelse och ska betala en halv miljon kronor i skadestånd till dottern. Tingsrätten meddelade sin dom på måndagen.

Polisutredningen inleddes i början av året sedan den unga kvinnan anmält pappan för de sexuella handlingarna, som ska ha inletts när hon var i 14-årsåldern och pågått i närmare sju års tid.

Enligt kvinnans berättelse förekom samlag regelbundet under flera års tid i pappans bostad och på andra platser i Uppsala län och i södra Sverige.

Det finns i domen inga uppgifter om att pappan använt något våld i samband med de sexuella handlingarna. Enligt kvinnans berättelse hade de bland annat diskuterat planer på att flytta till ett annat land där incest inte var förbjudet.

Mannen har hela tiden nekat till brott och förklarat att inga av de händelser han åtalats för har inträffat. Enligt hans berättelse visade dottern under flera år ett sexuellt intresse för honom som han på olika sätt försökte avvärja och därför bland annat uppmanade henne att skaffa en pojkvän.

De sms-meddelanden med sexuellt innehåll som han och dottern skickat till varandra förklarade mannen med att han måste spela med i dotterns sexinviter eftersom hon annars hotade att polisanmäla honom för sexövergrepp eller ta sitt eget liv.

Dottern polisanmälde händelserna sedan hon fått kontakt med psykiatrivården och fått stöd av en psykoterapeut.

Polisen beslagtog bland annat datorer och usb-minnen i mannens hem som innehöll konversationer mellan honom och dottern under den tid som sexövergreppen, enligt hennes uppgifter, pågått.

Enligt tingsrätten ger innehållet i sms:en stöd för att det förekommit en sexuell relation mellan parterna.

Mannens uppgift om att han bara varit tvungen att spela med i dotterns sexuella fantasier framstår enligt domstolen som "direkt lögnaktig" när den ställs mot innehållet i sms-budskapen. Enligt rätten utgör sms:en "ett utomordentligt starkt stöd" för att den sexuella relationen existerat.

Tingsrätten anser att dotterns berättelse är sammanhängande och utan motsägelser och stöds av det faktum att hon inte tidigare velat anmäla pappan, utan berättat om händelserna först sedan hon fått psykoterapeutiskt stöd.

Domstolen anser också att hennes berättelse får starkt stöd av tre vittnen som vid olika tillfällen hört henne tala om sin sexuella relation med pappan. Slutsatsen blir att mannen döms på samtliga de punkter han åtalats för.

Tingsrättens dom är enhällig.