Erkki Miettinen hade uppsökt Akademiska sjukhuset på grund av smärtor i bröstet samt besvär med andningen när han ansträngde sig.

– De skulle de göra en kranskärlsröntgen och sätta in eventuella åtgärder, säger Erkki Miettinen.

Det hittades förträngningar i hjärtat och detta skulle åtgärdas genom en så kallad ballongvidgning, PCI.

– Jag låg på britsen i ett par timmar. När de var klara sade de att en del av instrumentet hade gått av och att det låg kvar i hjärtat. Jag fick information när jag skickades tillbaka till avledningen, säger Erkki Miettinen.

Enligt läkarna på Akademiska är det enbart andra eller tredje gången det överhuvudtaget inträffar, därmed finns det inga rutiner hur man ska hantera situationen. Erkki fick vara kvar på sjukhuset i tre dagar, för att kontrollera så att det inte var någon fara med honom.

Dottern, som bor i Enköping, anmälde händelsen till IVO, inspektionen för vård och omsorg.

"Läkaren säger att det inte går att ta bort den då det skadar kärlen. De tror att plastbiten kommer fastna i kärlväggen

och omges av vävnad.", skriver dottern i anmälan.

Hur kändes det när du fick reda på vad som hänt?

– Jag känner möjligen en viss oro. Jag mår hyffsat bra, varken bättre eller sämre innan behandlingen. Sedan kan en del av medicinerna sätta stopp så att man inte kan anstränga sig som man vill, säger Erkki Miettinen.

Samtidigt vill han poängtera att personalen på plats har bemött honom på ett bra sätt.

– Bemötandet från vården har varit jättefin, möjligen att man önskade sig mer konkret information, det är något man önskar sig, men annars var det kolossalt bra.