Det var vid 10.16 som en polispatrull i Enköping kom i kontakt med fordonet. De skulle kontrollera fordonet eftersom man misstänkte att det var tillgripet - varpå föraren körde därifrån.

- Den stannade inte trots stopptecken. Man följer efter bilen på E18 och fordonet ska ha kört över i motsatt riktning vid något tillfälle, säger Mikael Hedström vid polisregion Mitt vid 10.20.

Tre polisenheter och en polishelikopter var delaktiga i biljakten. Trafiken på vägen var relativt låg.

Vid 10.25 avbröt polisen efterföljandet eftersom hastigheterna blev för höga. Endast några minuter senare, vid 10.29, hittas fordonet. Bilen ska ha kört av vägen i en singelolycka mellan Granliden och Bångsbo.

Inga personer var kvar på olycksplatsen - vilket fick polisen att påbörja en sökinsats med både helikopter och hundpatruller. 800 meter från platsen påträffas två personer. Polisen får reda på att en tredje person ska ha åkt med en buss på riksväg 72 och lämnat platsen.

Bussen hittas och stoppas, varpå polisen kan gripa den tredje personen som erkänner att han körde bilen.

En av personerna är en 19-årig man. De andra två är 15 åriga pojkar och en av 15-åringarna körde fordonet. Föraren klagar på nacksmärtor och blir därför förd till sjukhuset för kontroll.

Fordonet ska ha tillgripits från Runhällen under natten.

Alla tre är gripna och ska höras av polisen.