Det var strax före klockan sex på kvällen som hästen försvann vid hopptävlingarna på Lundbygåden. Ryttaren Linda Feldt-Sköld gick omkull med hästen under hoppningen och trillade av. Hästen tog sig ut från tävlingsområdet och upp på väg 55 där den sprang norrut mot Enköping. Polis ryckte ut och stoppade trafiken men någon kilometer före Svinnegarns kyrka vek hästen av västerut över en åker och försvann.

Den ska något senare ha synts vid Huseby och eventuellt i sällskap med en flock hjortar. Hästen verkade då lugn och förhoppningsvis är den oskadd.

Flera frivilliga har sökt efter hästen och på söndagen anlitade ägaren Linda Feldt-Sköld helikopter i sökandet efter den. Vid elvatiden på förmiddagen befann sig Linda vid Svinnegarns kyrka i hopp om att få något besked från någon som sett hästen.

Artikelbild

| Hopphästen Zip försvann vid tävlingar söder om Svinnegarn på lördagen och var ännu på söndagen inte återfunnen.

– Det är en mardröm, det är en fantastisk häst. Han är jättesnäll, en sån tävlingshäst man får en gång i livet, säger Linda till Enköpings-Posten.

Den försvunna hästen heter Zip och är 15 år gammal. Han är brun med vit bläs i pannan och svart man och svans. När han försvann hade han sadel på sig men tränset hade gått sönder och trillat av.

– Han älskar godis och man kan locka honom med en godisskål. Han är jättesnäll och man behöver inte vara rädd för honom om man får tag på honom, säger Linda.