Under måndagen var det säsongsavslutning för årets upplaga av Måndagskväll och som många gånger för var det fullsatt i Skolparken i centrala Enköping.

Kvällens program var både varierat och trevligt.

Denna vecka stod Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, NBV som arrangörer. Emma Andrén och Karin Hagman var conferencierer. På plats var också husbandet Leif Erkenfalk & Co.

Artikelbild

| Ludwig Keijser uppträdde på Måndagskväll och hyllade Avicii.

Först ut i showen var Viktoria Strandberg som drog i gång allsången, sånger såsom Leva livet och utan dina andetag sjöngs. Klara Edin, Enköpings Lucia 2017, framförde den låt som hon gjort och fått spela in, som tack för sin del i Luciafirandet. Låten som hon framförde hette For you. Även Ida Jaredal, en av kandidaterna, sjöng sin rockballad Sound of Silence.

Lite mer folkligt samt fart och fläck blev det när Pepparrötterna uppträdde med squaredance, en dans som dansas parvis fyra par åt gången i en fyrkantsformation till amerikansk folkmusik.

Desto allvarligare blev det när Ludwig Keijser talade om människor som mår dåligt innan han framförde en hyllning till Tim Bergling, eller Avicii, som han var mer känd för.

– Det är tyvärr många med ADHD och andra diagnoser som väljer att avsluta sina liv och jag vill uppmana alla att känner man någon som går igenom något, oavsett vad, våga sträcka ut en hand, ingen är ensam och det är vad det lite vad låten handlar om, sade Ludwig Keijser, innan han spelade Lonely together.

Artikelbild

| Senegalesiska rytmer när Casamance spelade på sina trummor.

Den mest rytmiska uppträdandet var när gruppen Casamance från Stockholm, spelade på sina trummor och fick delar av publiken ställa sig upp och börja dansa.

När avslutningsvisan var sjungen var ännu en säsong av Måndagskväll över.