I tisdags kväll anlände flyttlasset från Söderköping till Jocke Göranssons nygamla hemvist, villan på Lillsidan.

– Det känns väldigt bra. Samtidigt är det kluvna känslor för att jag har trivts väldigt bra i Söderköping, säger Jocke Göransson om att få komma hem.

I juli 2002 flyttade Jocke Göransson från Enköping till Söderköping. För Enköpingsbor och andra som har besökt stans festivaler, pubar och övrigt nöjesliv sedan 1980-talets andra hälft är han både ett mycket välbekant ansikte och röst.

Även om Jocke Göransson flyttade från Enköping för drygt 15 år sedan har han besökt stan med jämna mellanrum också under tiden i "exil". Ändå kan han notera att mycket har förändrats.

– Det har vuxit så att det har knakat. Det finns vägar nu som man inte ens visste fanns, säger han.

Utöver spelandet, gitarr och sång, ägnar sig Jockes företag åt event av olika slag. Det handlar inte bara om musik, utan kan vara till exempel konferencier-jobb.

– Men speleriet är fortfarande min huvudsakliga sysselsättning.

Och det är inget som han tröttnar på, trots att han har hållit på i över 30 år.

– Jag tycker faktiskt att det är lika roligt, om inte ännu roligare, själva spelandet idag.

I oktober i år fyller Jocke 50 år. Han känner inte av någon ålderskris, utan tycker att alla åldrar har sin tjusning.

– Fast jag fick någon form av ålderskris när jag skulle fylla 40, säger han och berättar om hur han då sökte sitt första "riktiga" jobb som evenemangsansvarig på Norrköpings kommun.

Det blev ett jobb som han hade i två år och som han kombinerade med det egna spelandet. Delar av de uppdragen har han dock fortfarande kvar.