Maud Sundquist är volontär och verksamhetsansvarig tillsammans med övriga deltagare i HSO:s ledningsgrupp för Sommarro:

– DHR:s populära onsdagskvällar med underhållning ingår i verksamheterna liksom tidigare år, de började efter midsommar och håller på till mitten av augusti, berättar Maud Sundquist.

Medborgarkaféerna varje tisdag klockan 14 till 16 är också planerade att hålla på till mitten av augusti:

– Vi från HSO har försökt få besked från våra politiker hur de tänker upprätthålla verksamheterna i det vackert rustade Sommarro, när jag och övriga i ledningsgruppen inte orkar längre. Så nu kopierar vi Västerledens demokratikaféer och bjuder in alla politiska partier till våra medborgarkaféer, säger Maud Sundquist.

Kaféerna är tänkta som ett forum där inte bara Sommarros framtid diskuteras utan vård- och omsorgsfrågor i stort i kommunen och Region Uppsala.

Men mest är ändå Sommarro en plats för HSO:s medlemmar och även allmänheten, att njuta av sommaren, fika i gröngräset eller inne i samlingssalen, spela spel och kanske bada.

Anställd arbetsledare i år är Ahelam Gateaa, och när EP är på besök har Mariama Afrah just påbörjat sitt tre-veckors kommunala sommarjobb där.

– Det är en fantastisk plats, och jag trivs väldigt, väldigt bra med arbetet, med Maud och alla människor som är här, säger Ahelam Gateaa.

Mariama Afrah har börjat sin första vecka på sommarjobbet:

– Det är roligt här, och en väldigt bra introduktion till serviceyrken, säger hon.