Med motiveringen "För en trovärdig och obehaglig film som fullständigt lever upp till sitt syfte" prisades filmbyrån Pophunters i två kategorier - "Opinionsbildningsfilmer individ" och i "Lilla publishingpriset".

– Det är vår mest sedda film någonsin - ett kvalitetskvitto på att stark storytelling fungerar. För oss betyder det att vi får en extra trovärdighet inför kommande uppdrag, säger Petter Schanche från filmbyrån.

Filmen bygger på verkliga händelser och rättsfall. Med över en miljon visningar på Youtube har kommentarsfältet gått på högvarv. En del pekar på den kontroversiella skildringen men Petter Schanche säger att det är något annat han tar med sig.

Artikelbild

| Skådespelaren Inez Dahl Tornhaug i rollen som Nadja i prisbelönta "Jag tror jag är lite kär i dig".

– Många unga tjejer berättar om sina egna upplevelser i kommentarsfältet. Samtidigt har många kommit fram när filmen visats i skolor och på så sätt har de fått hjälp och stöd.

Pophunters har tidigare samarbetat med Stiftelsen Aktiv Skola och gjort filmer om mobbing i skolan och på nätet. När de tog sikte på nätpedofili ville de porträttera verkligheten med ett språk som barn och ungdomar förstår, samt starta en dialog med föräldrar.

– Forskning visar att många barn idag har väldigt flyktiga relationer på nätet genom snapchat och "sexting" och ett övergrepp kan ske snabbt. Vi ville att filmen skulle vara ett uppvaknande för föräldrar, säger Petter Schanche.