På onsdagskvällen i Berggården, Fagerviken hölls ett informationsmöte om möjligheten till bredband i Hållnäs. Uppslutningen var stor och parkeringen full, men förväntningen återhållsam eftersom bygdens folk genom åren på flertal informationsmöten, blivit lovade bredband i såväl närtid, kommande år eller i obestämd framtid. Den här gången var känslan att det verkar vara möjligt med bredband enligt regeringens mål och efter PTS (Post & telestyrelsen) strategi om bredband om minst 100 Mbit/s till 95 procent av alla hushåll innan utgång 2020, dock senast 2025. Bredbandsgruppen från Hållnäs Sockenråd inledde informationskvällen med att berätta om de mål de har för bygden, vilka krav de gått ut med och inom vilken tidsplan de vill se Hållnäs utbyggd med bredband. Tierps kommun informerade om det arbete som gjorts i kommunen och om vilka sträckor som kommunen har som krav för sitt behov av bredband till kommunens anläggningar och verksamheter. Region Uppsala berättade om nyttan och värdet i att alla har tillgång till ett stabilt och snabbt bredband i de olika tillämpningar som görs möjligt i hemsjukvård, egenvård, hemtjänst och om möjligheten konsultera läkare i realtid, utan att behöva åka 8-10 milen in till Akademiska sjukhuset för ett några minuters läkarbesök. Jan Markgren, ansvarig för Air2Fibre-konceptet hos Bluecom och drivande i att boende i Tierp nu äntligen ska få en hållbar lösning berättar:

– Det känns oerhört roligt att vi har landat i samverkansavtalet med Lidén Data och att dialogen med Hållnäs Bredbandsförening varit så smidig. Att vi nu kan erbjuda alla i området, och inte bara plocka russinen ur kakan, känns såklart extra rolig för oss som brinner för att hela Sverige ska få bra bredband.


Artikelbild

| Från bredbandsmötet i Bergården, Fagerviken med Hållnäs Sockenråds bredbandsgrupp, Tierps kommun, Region Uppsala, Bluecom Air2Fibre och Liden data.