Klart: Målvakten lämnar Sirius

Målvakten John Alvbåge värvades till Sirius kort innan säsongen började. Nu står det klart att han lämnar då kontraktet löper ut.

Det blev bara en säsong för Alvbåge i Sirius.

Det blev bara en säsong för Alvbåge i Sirius.

Foto: TT

Fotboll2019-11-07 20:55

Alvbåge fick en tuff start i Siriuströjan då han ådrog sig en skada precis innan premiären mot Kalmar. Efter återkomsten från skadan blev det totalt sju matcher för Sirius innan han blev utkonkurrerad av Lukas Jonsson. Alvbåge hade ett kontrakt över säsongen 2019 och nu står det klart att det inte blir någon förlängning.

– Jag och Ola (Andersson, sportchef) hade ett kortare möte och då konstaterade vi att det inte skulle bli någon förlängning. Det var ingen överraskning för någon. Det är inga konstigheter, säger målvakten till Fotbollskanalen.

– Det blev ingen succésäsong för min del i och med min skada i våras som påverkade min situation mycket och därefter var jag in och ut ur laget. Den sista tiden på hösten spelade jag inte alls. För min del har jag varit borta från familjen så pass länge och jag känner att jag måste hem till dem. Det var ett ömsesidigt beslut att lämna Sirius.

Sirius har även säsongens andra målvakt Lukas Jonsson på ett utgående avtal. Jonsson sade så sent som i måndags till UNT att man för en positiv dialog. Under veckan har Sirius även tagit in den nederländska målvakten Mark Spenkelink på provspel. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!