Nya avtalet - Sirius först i allsvenskan

UNT har tidigare avslöjat att Sirius och Nike går skilda vägar efter tio säsonger. Nu står det klart att Select blir ny materialleverantör till klubben.

Efter tio säsonger byter Sirius leverantör.

Efter tio säsonger byter Sirius leverantör.

Foto: TT/Montage

Fotboll2019-11-08 15:59

Det danska sportmärket Select tar alltså över som materialsponsor för Sirius från årsskiftet. Kontraktet är skrivet på fyra år och innefattar alla lag inom Sirius Fotboll.

– Vi ville ha lite nytänk, en partner som liksom vi kom underifrån och ville uppåt. Sedan hade vi ingen aning om vilka det skulle var, men det landade ganska snabbt på Select. De var på bollen direkt och har varit väldigt angelägna, säger Sirius klubbdirektör Christer Abrahamsson.

Nytt för det här avtalet är att skodelen inte längre ingår utan att spelarna har fritt skoval. Sirius kommer också att ha ett större inflytande på hur till exempel matchtröjan kommer att se ut. Vid det tidigare samarbetet med Nike har Sirius i princip blivit tilldelat en tröja efter en av företagets klara mallar. Så blir det inte med Select.

– Vi har en helt annan möjlighet att påverka vår egen kollektion.

Så det blir inte tio andra lag i samma matchtröja?

– Nej, vi kommer kunna ha ett lite mer unikt utseende. 

Sirius hoppas kunna presentera hur den nya matchtröjan kommer att se ut innan årsskiftet. Det nya avtalet kommer också speglas av ett större utbud av souvenirer. 

– Generellt ska man förvänta sig ett större utbud både vad gäller sportkläder och övrigt. 

Vad innebär avtalet ekonomiskt?

– Det är en markant förbättring och ett tydligt tecken på att Sirius tar steg och att vi ska spela var fjärde säsong i allsvenskan. Det kommer att bli jättebra och vi vill mycket samma sak, säger Abrahamsson. 

Sirius blir, såvida Brage inte vinner kvalet mot Kalmar, enda lag i allsvenskan med Select som leverantör. Andra lag i Sverige som har Select är Gais i superettan samt Linköping i damallsvenskan. Select är även leverantör av den allsvenska bollen sedan några år tillbaka. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!