One pot-fiskgryta

One pot betyder att alla ingredienser kokas i samma kastrull. Denna variant utgår från en klassisk fisksoppa som får koka tillsammans med spaghetti. På detta sätt suger pastan åt sig alla de goda smakerna. Dessutom spar man disk.

Shalottenlök, vitlök, chili, fänkål är några av ingredienserna.

Shalottenlök, vitlök, chili, fänkål är några av ingredienserna.

Foto:

Fredagsreceptet2016-12-09 05:00

”One pot” fiskgryta med fänkål, tomat och saffran

4 port

Tid: 45 min

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 röd chili

1 fänkål

1 msk tomatpuré

1 paket saffran (0,5 g)

2 dl torrt vitt vin

3 tärningar fiskbuljong

800 g krossade tomater

2 dl crème fraiche

2 dl vatten

300 g spaghetti

400 g MSC-märkt fisk, t.ex. torsk och lax

Salt och svartpeppar

Smör till stekning

Timjan till garnering

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin och strimla fänkålen.

2. Hetta upp smör i en stor gryta. Fräs lök, vitlök, chili och fänkål tills allt fått lite färg. Tillsätt tomatpuré och saffran och fräs vidare ett par minuter. Slå på vinet och låt det koka in till hälften. Tillsätt fond eller buljong, krossade tomater, crème fraiche och vatten. Låt allt koka upp och puttra i ca 10 min, smaka av med salt och peppar och tillsätt sedan spaghettin.

3. Skär fisken i större tärningar, salta och peppra. Koka tills pastan är mjuk, ca 10 min. När ca 2 minuter återstår tillsätt fisken. Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens.

4. Servera grytan i djupa tallrikar och garnera med timjan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!