Det har länge pågått interna diskussioner inom SK Iron om att ishallen bara utnyttjas mellan september och mars, och sedan står tom fram till ny is spolas inför säsongsstart varje höst. Under den senaste issäsongen resulterade samtalen i ett konkret beslut - klubben ville investera i en allaktivitetsmatta. Tanken med detta var att SK Irons egna medlemmar skulle kunna utöva sina lagträningar i ishallen under vår och sommar, men också att ishallen ska nyttjas av andra föreningar, privatpersoner och företag. SK Iron är en av föreningarna i Uppland som äger och förvaltar sin egen ishall, vilket sker genom bolaget Björkjärnet AB, och detta innebär att alla investeringar i anläggningen blir kostsamma. Ordförande Andreas Hedberg ville hitta ett sätt att kunna investera i aktivitetsmattan utan att medlemmarna skulle påverkas ekonomiskt. 

Den totala kostnaden var ganska hög så vi ansökte om bidrag hos Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna som beviljade oss en stor del av investeringskostnaden. Det blev vi mycket tacksamma över, säger han.

Hur fick ni golvet på plats? 

Artikelbild

| Tova Hagman och Meja Ward Weissenberg gillar att hallen nu kan användas mer.

Allt arbete har utförts av SK Irons hockeylag. Exempelvis fick Team 08/09 i uppdrag att påbörja läggningen av golvet. Team 05/06 tog vid i samband med lagets fysträning senare samma vecka. Då fick även spelarna och inte bara föräldrarna göra lite krafttag, menar han.

Hur ser planen för ishallen ut i framtiden? 

Tanken är att framför allt Irons egna lag ska boka hallen från och med april när vi stängt av kylan. En del av hockeyspelarna sysslar med andra idrotter också, men många blir stillasittande när säsongen tar slut.

Nu kan de fortsätta träningen och till exempel åka inlines. Övriga tider hoppas vi att andra föreningar eller allmänheten vill boka. Exempelvis hade vi en del av fotbollsskolans aktiviteter i ishallen nu under sommaren. 

Artikelbild

| Golvet har lagts på plats av Iron SK:s hockeylag.

SK Iron har dessutom köpt in fysmaterial, i form av balansplattor, pedaler, stegar, slalomkäppar med mera som kan användas på den 1800 kvadratmeter stora aktivitetsmattan. 

 Nu är det bara fantasin som sätter gränser för vad vi kan göra i ishallen, säger Hedberg med ett leende.

Snart kommer isen att spolas igen, men mattan är tillbaka till våren och då väntar nya allaktiviteter.