Exotisk kyckling med ingefära, apelsin och koksmjölk.
En fräsch sommarrätt till grillen med mycket smak och exotiska drag av ingefära, apelsin och kokosmjölk. Börja laga den dagen innan så kycklingen hinner marinera ordentligt.
(4 portioner)
Ingredienser:
4 kycklingbröstMarinad till kycklingen: 20 g färsk skalad ingefära, 1 grön chili, 0,5 dl olja, juice från 1 apelsin, salt efter smakSås: 500 g tomater, 1 röd paprika, 1 gul lök, 0,5 dl olja, 1,5 dl kokosmjölk, färsk basilika, salt och peppar efter smak.
Gör så här:
Blanda ingefära, grön chili, matolja, apelsinjuice och salt i en matberedare/mixer. Mixa slätt och lägg sedan kycklingen i marinaden och låt stå i kylskåp över natten.Klyfta tomaterna, skär paprikan i bitar och hacka löken. Blanda ihop grönsakerna med olja, salt och peppar i en ugnsform och tillaga allt i ugnen i 170 grader cirka 45 minuter.Låt svalna lite och mixa sedan till en slät sås tillsammans med basilikan och kokosmjölken.Tillaga kycklingbrösten på utegrillen eller i ugnen. Ugnstemperatur 175 grader i cirka 20 minuter, innertemperatur i filén ska vara 70 grader. På grillen cirka 10 minuter på varje sida.Servera kycklingen tillsammans med den släta såsen. Som tillbehör passar exempelvis klyftpotatis eller ris.