Exotisk kyckling med ingefära

Nanthan Somasundram, Fullerö krog

Nanthan Somasundram på Fullerö krog.

Nanthan Somasundram på Fullerö krog.

Foto: Jonas Tetzlaff

Gästkocken2015-06-12 04:00

Exotisk kyckling med ingefära, apelsin och koksmjölk.

En fräsch sommarrätt till grillen med mycket smak och ­exotiska drag av ingefära, apelsin och kokosmjölk. Börja laga den dagen innan så kycklingen hinner marinera ordentligt.

(4 portioner)

Ingredienser:

4 kycklingbröstMarinad till kycklingen: 20 g färsk skalad ingefära, 1 grön chili, 0,5 dl olja, juice från 1 apelsin, salt efter smakSås: 500 g tomater, 1 röd paprika, 1 gul lök, 0,5 dl olja, 1,5 dl kokosmjölk, färsk basilika, salt och peppar efter smak.

Gör så här:

Blanda ingefära, grön chili, matolja, apelsinjuice och salt i en matberedare/mixer. Mixa slätt och lägg sedan kycklingen i marinaden och låt stå i ­kylskåp över natten.Klyfta tomaterna, skär paprikan i bitar och hacka löken. Blanda ihop grönsakerna med olja, salt och peppar i en ugnsform och tillaga allt i ugnen i 170 grader cirka 45 minuter.Låt svalna lite och mixa sedan till en slät sås tillsammans med basilikan och kokosmjölken.Tillaga kycklingbrösten på utegrillen eller i ugnen. Ugnstemperatur 175 grader i cirka 20 minuter, innertemperatur i filén ska vara 70 grader. På grillen cirka 10 minuter på varje sida.Servera kycklingen tillsammans med den släta såsen. Som tillbehör passar exempelvis klyftpotatis eller ris.

Gästkocken

Nanthan Somasundram

Ålder: 42 år.

Bor: Viksta

Gör: Allt-i-allo och ägare till Fullerö Krog. 20 årig bakgrund i restaurangbranschen, bland annat från Katalin.

Favoritredskap i köket: Kniv

Bäst med Uppsala: Växer fort som storstad på senaste åren!

Det gör jag en perfekt helg: Grillar ute vid vår växthus och tar gärna en öl med familj och vänner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om