En restaurang på Stockholmsvägen i Håbo utsattes för inbrott strax efter midnatt på tisdagen. Vittnen som såg två personer springa från platsen kontaktade polisen. Personerna hade då försökt krossa en ruta vid restaurangen.

Polisen åkte ut till restaurangen och kunde konstatera att en inbrottsstöld ägt rum.

– När vi kom fram till platsen såg vi att de tagit sig in genom en krossad ruta och fått med sig en kassalåda, berättar Andreas Örth, RLC-befäl i polisregion Mitt.

Restaurangen spärrades av för teknisk undersökning men kunde hålla öppet som vanligt för lunch på onsdagen.

– De stal bara växelkassan men det innebär mycket extraarbete för oss då de slagit sönder rutan och även skadat möbler inne i lokalen, säger Kasing Man som driver restaurangen Lucky House.

Restaurangen drabbades av inbrott för några år sedan men då skaffade man larm och har sedan dess varit förskonade från inbrott.

– Vi har tydliga märkningar på rutorna om larm och securitasbevakning men nu verkar det inte som om man bryr sig om det längre. Jag såg i morse att en frisör bredvid också fått en ruta sönderslagen, säger Kasing Man.

Polis larmades även till Rotevägen i Skokloster vid åttatiden på tisdagskvällen då ett inbrott skett i en villa där någon gång under eftermiddagen eller kvällen. Tjuvarna hade brutit upp ett altanfönster och tagit sig in i huset där smycken stals. Polisen var på plats under kvällen för att se om spår kunde säkras..

Från Häggeby kom ett larm om inbrott i villa vid 23-tiden på tisdagskvällen men när polis kom till platsen hittade man ingen brottslig verksamhet.