Cizzi Atterborn försöker förklara receptet bakom Ica Kvantums framgångar med sin dryckesavdelning.

Hon har arbetat i Bålstabutiken i 14 år, de senaste tre åren som dryckesansvarig.

I mitten av september ska hon representera butiken på Dagligvarugalan i Blå hallen i Stockholm.

I klassen Årets dryckesbutik tävlar Ica Kvantum Bålsta mot Ica Nära Stabby, Uppsala och Stora Coop, Visby.

– Vi var nominerade förra året också, men vann inte så det är klart att man är lite revanschsugen, säger hon.

Men det är inte butiken själv som skickar in en nominering och ber att få vara med i tävlingen.

– Nej, det är leverantörer som ligger bakom och det gör det extra roligt, säger Cizzi Atterborn.

Att för andra året pekas ut som en av landets främsta butiker inom sitt område triggar till nya idéer.

Hon berättar att hon är perfektionist och alltid vill göra lite mer.

– Vi brukar ta hem det som kunderna frågar efter. Det är viktigt att ha ett brett sortiment, men också att ha drycker utspridda på flera platser i butiken, säger hon och berättar om helhetskonceptet med mat och dryck.

När vi besöker butiken på onsdagen tar hon en kort rast från den pågående personalutbildningen. Våren 2020 öppnar Ica Kvantum, men som Maxi, i de nybyggda lokalerna vid Lillsjön.

Då får du stora möjligheter att utveckla dryckesavdelningen ännu mer?

– Ja, men det där personliga är fortfarande viktigt, säger hon.