Hon har varit kommunstyrelsens ordförande i ganska precis ett år, fått förnyat förtroende efter valet men har fortfarande inte vant sig vid att kommunala kvarnar ofta mal långsammare än näringslivets.

– Jag tycker att vi har fått till ett förtroendefullt samarbete mellan partierna och har ett bra samtalsklimat, men jag är otålig och vill ofta att saker ska hända snabbare, säger hon.

Det är långt till 2022. Håller du ut till nästa val?

Artikelbild

| Här byggs nya Resecentrum. "Det var bra att vi sa stopp och gjorde ett omtag i centrumprojektet", säger Grahn Elg.

– Ha, ha. Ja, om jag har fortsatt förtroende. Som jag sa när jag just blivit omvald; jag har ett stort engagemang att föra Håbo framåt. Men det är även tillsammans som gäller, som jag sa för ett år sedan.

Häromåret gav konsulter den drygt 40 år gamla simhallen mindre än en handfull år kvar.

– Tiden rinner ut. Mitt förslag är att vi behåller den nyare rehabdelen och bygger en ny simhall intill. Det finns färdiga koncept från Svenska simförbundet, säger hon, men tillägger att det är hennes vision.

Har du fler visioner; kommunen gör till exempel just nu en förstudie på ett nytt kulturhus?

– Det är viktigt att vi tar vårt kommunala ansvar för att göra centrum levande. Ett förslag som skulle kunna genomföras relativt enkelt när Ica flyttar ut till Lillsjön nästa år är att flytta in biblioteket i centrum. På så sätt frigörs ju också ytor i gymnasiet. Det skulle också synliggöra biblioteket.

Den nya gymnasieskolan som politikerna vill bygga i Bålsta de närmaste åren, med fler program och fler elever, vill hon också ha i centrumområdet precis som idag. Här kommer också det nya resecentrum att ta form under 2019.

– Det var bra att vi sa stopp och gjorde ett omtag i centrumprojektet. Det viktigaste är ju att bygga bra miljöer för människorna som bor här och inte bara bygga en massa bostäder, säger hon.

Liselotte Grahn Elg säger att avsaknaden av tidigare års satsningar på idrotts- och fritidsområdet i Håbo blev allt tydligare under 2018.

– Därför är det här en prioriterad fråga. Nu är en andra konstgräsplan för fotboll på gång, men det handlar också om att få mer halltid för bland annat gymnastik, friidrott och de sporter som just nu håller till uppe på Fabriksvägen.

Det här kostar en del, eller hur?

– Jag har stor tilltro till att vi samarbetar med privata företag. Vi har redan idag entreprenörer i vår kommun som visat att de är intresserade av att bygga anläggningar, padelhallen är ett bra exempel, säger hon.