Cidermingel på Nobelmiddag i Östervåla
Dricka från höger och mat från vänster. Har man aldrig serverat en Nobelmiddag tidigare så är det en hel del att tänka på. Även om platsen är Östervåla.
Flästfilé stod på menyn under tisdagens Nobelfest i Östervåla. Malin Larsson, Josefin Lundborg och Emilia Englund var med och skötte serveringen.
Foto:
— Men visst står det Adam på två ställen, sade Sabina Remahl, strax innan de äldre skolkamraterna tågade in.
Frivilliga sjundeklassare serverade
Problemet åtgärdades snabbt med viss hjälp av svenskläraren Kerstin Ritzén. Några varv runt de väldukade borden och så var alla placeringslappar på sin rätta plats.
För andra året i rad arrangerade Östervålaskolan på tisdagen Nobelmiddag för niondeklassarna. Frivilliga sjundeklassare skötte serveringen och dukningen.
— De har övat i flera timmar för detta. Det krävs mycket för att kunna servera på ett riktigt fint sätt, sade Kerstin Ritzèn.
Fläskfilé och chokladkrokantparfait
Onsdagens Nobelmiddag startade med cidermingel i ett av skolans klassrum. Vid 11-tiden serverades förrätten som bestod av skagentoast. Som varmrätt serverades fläskfilé och desserten bestod av chokladkrokantparfait.
Men det var inte bara mat som stod på schemat för Nobelgästerna. Musikuppträdandena avlöste varandra och givetvis var det också prisutdelning i olika ämnen. Till skillnad från den riktiga Nobelfesten fick dock alla gäster pris. Det handlade om allt från bästa fotbollsspelare till bästa fantasiförfattare.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!