Storsuccé för företagarnas sjörunda – nu dags igen

Vårens evenemang där kunder fick besöka gårdarna runt sjön Tämnaren blev storsuccé. Nu blir det en ny sjörunda – med skördetema.

"Den här dagen är något extra. Man får bland annat hälsa på på gårdarna och se hur djuren har det", säger Linda Elvingson i mitten. Tillsammans med Terese Ekström och Camilla Andersson är de initiativtagare till företagsevenemanget Tämnarrundan.

"Den här dagen är något extra. Man får bland annat hälsa på på gårdarna och se hur djuren har det", säger Linda Elvingson i mitten. Tillsammans med Terese Ekström och Camilla Andersson är de initiativtagare till företagsevenemanget Tämnarrundan.

Foto: Malin Jansson

Heby2022-08-19 19:30
"Den här dagen är något extra. Man får bland annat hälsa på på gårdarna och se hur djuren har det", säger Linda Elvingson i mitten. Tillsammans med Terese Ekström och Camilla Andersson är de initiativtagare till företagsevenemanget Tämnarrundan.
"Den här dagen är något extra. Man får bland annat hälsa på på gårdarna och se hur djuren har det", säger Linda Elvingson i mitten. Tillsammans med Terese Ekström och Camilla Andersson är de initiativtagare till företagsevenemanget Tämnarrundan.

I våras hölls den första Tämnarrundan – evenemanget där företagare kring sjön Tämnaren höll öppet och bjöd in besökare på sina gårdar och butiker.

Trots ihållande spöregn blev det storslam för flera företag.

– Det var helt fullt i restaurangen. Vi ökade vår omsättning med det tredubbla, säger Per Sandström på Syltkrukan i Månkarbo.

Syltbutiken, tillika restaurangen, fick in runt 30 000 kronor på bara några timmar.

– Det var en jättesuccé för oss. Så för oss var det självklart att vi ville köra igen.

Ratsamee Srijan Sandström och Per Sandström driver restaurangen och sylttillverkaren Syltkrukan i Månkarbo.
Ratsamee Srijan Sandström och Per Sandström driver restaurangen och sylttillverkaren Syltkrukan i Månkarbo.

Lördagen 27 augusti, är det dags igen – men för en höstversion.

Enligt Linda Elvingson, en av grundarna av Tämnarrundan, blir det nu fokus på skördevaror som grönsaker, lagrade ostar, kött, bär och svamp. Den stora nyheten är att man nu även kan förbeställa varor som på reko-ringar.

Nu blir det fokus på bland annat grönsaker och skörd, i den andra upplagan av Tämnarrundan.
Nu blir det fokus på bland annat grönsaker och skörd, i den andra upplagan av Tämnarrundan.

– Det blev en del köer sist. Problemet när man handlar lokalt är att när någonting tar slut så är det slut. Man vill gärna inte ha något svinn heller. Så därför har vi den möjligheten nu.

Tanken med Tämnarrundan var hela tiden att det skulle bli ett återkommande evenemang. Efter storsuccén i debuten ser det nu ännu ljusare ut inför framtiden.

– Det finns mycket att göra häromkring. Vi upptäckte i och med den första rundan varandra lite också, oss företagare emellan. Man fick ju lite självförtroende när det kom så mycket folk sist. Och det är alltid bra att fler kan hitta hit, säger Linda Elvingson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!