Fyllefesten i Heby planerades på Snapchat

Planerna på den ungdomsfest som spårade ur i Heby under torsdagskvällen spreds på Snapchat. "De har tydligen vetat om länge att det skulle vara en maxad fest", säger en förälder.

"Vi plockade flaskor ända från parkeringen fram till feststället", säger den förälder som tillsammans med sin son var och städade upp efter ungdomsfesten på Tegelvallen.

"Vi plockade flaskor ända från parkeringen fram till feststället", säger den förälder som tillsammans med sin son var och städade upp efter ungdomsfesten på Tegelvallen.

Foto: Läsarbild

Heby kommun2019-11-01 10:58

Enligt polisen pågick ett rejält fylleslag när de kom till Tegelvallen i Heby på torsdagkvällen. Ett stort gäng fulla ungdomar hade samlats på idrottsanläggningen.

Jennie Fasth på Heby AIF, som är ansvarig för anläggningen, blev tipsad om tillställningen och ringde polisen. Under fredagsförmiddagen åkte hon ner till Tegelvallen för att kolla läget. Då var en förälder och en tonårspojke redan på plats för att städa. Grillar var omkullvälta och något bord hade brutits sönder.

– Det fanns en hel del flaskor och burkar, men det var inte så illa som man kunde tro. Vi har tyvärr blivit utsatta för skadegörelse förut på Tegelvallen, men det i dag överlever vi, säger Jennie Fasth.

Enligt den förälder som var på plats för att städa hade information om festen spridits via Snapchat.

– De har tydligen vetat om länge att det skulle vara en maxad fest vid skolan i Heby. Men där blev de störda och då drog de till Tegelvallen i stället. Snapchat är ett gissel, eftersom de kan vara så hemliga där och allt raderas, säger hon.

Hebys kommundirektör Emma Burstedt säger att hon inte har mycket mer information än det som hon läst, men att kommunen är uppmärksammad om händelsen.

– Jag har bett förvaltningscheferna att titta på om det här är en utveckling åt fel håll, eller om det är en enskild händelse på ett skollov. Det är väldigt tråkigt, för det fanns faktiskt aktiviteter för ungdomar i Heby i går kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!