Vid 01.10 under natten mot fredagen kom larmet om att det brann i en mindre byggnad i Äspenbo i Heby kommun. När räddningstjänsten kom fram visade sig att det brann i ett garage.

– Vi är på plats där nu. Det är en fullt utvecklad brand i ett fristående garage så det finns ingen direkt spridningsrisk till bostadshus i närheten utan det är i så fall skogen som kan påverkas, sade Lisen Sessler, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral vid 02-tiden.

Under natten var som mest tio brandbilar på plats för att bekämpa lågorna och vid 04-tiden bekräftade räddningstjänsten att garaget inte kommer gå att rädda.

– Det brinner i drygt 120 kvadratmeter garage och carport. Vi har inte lyckats släcka det utan kommer att låta det brinna ned. Två enheter är kvar på platsen och bevakar så att det inte sprider sig. Vi kommer att lämna över till ägaren under morgonen, säger Magnus Bengtsson, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Polisen har varit på plats under natten och upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Platsen kommer att spärras av för en teknisk undersökning.