Intrycken från JVM-äventyret i Buffalo, USA, är många för Gustav Lindström, som i söndags kom tillbaka till Sverige igen tillsammans med huvuddelen av lagkompisarna i JVM-laget. Det var blandade känslor att skiljas åt på Arlanda, berättar han.

– Samtidigt som det kändes bra att komma hem igen var det vemodigt. Vi har varit ett tajt gäng, och för en del av oss var det sista gången med JVM-landslaget, förklarar Gustav Lindström när UNT träffar honom i föräldrahemmet i Östervåla.

Nästan allt från de senaste tre veckorna tänker han tillbaka på med glädje – förutom då de där olycksaliga slutminuterna av finalmatchen mot Kanada, som släckte VM-gulddrömmarna för honom och Småkronorna.

Artikelbild

| Pustar ut. Gustav Lindström pustar ut hemma i Östervåla efter JVM-äventyret, som resulterade i en silvermedalj.

– Förlusten gör ont, det är fortfarande lite jobbigt att tänka tillbaka på det, säger Gustav Lindström vars överskuggande känsla efter slutsignalen var ilska, framför allt över filmande Kanadensare.

– Det var flera uppenbara filmningar både i semin mot USA och i finalen, vilket vi också hade snackat mycket om inför matcherna. Tyvärr blev det en besk eftersmak till finalen, säger han.

Ändå är det den häftiga upplevelsen kring själva VM-finalen, med uppemot 18 000 åskådare på läktarna, varav huvuddelen buande hemmafans, som är det överskuggande JVM-minnet som Gustav Lindström kommer att bära med sig genom livet.

– Jag trodde själv innan att det massiva publiktrycket skulle bli jobbigt, men i stället blev det en mäktig upplevelse, och en extra tändvätska för oss att visa publiken vad vi kunde, säger han.

Artikelbild

| Besviken och nöjd. Finalförlusten mot Kanada svider fortfarande rejält men den egna insatsen under JVM-turneringen är Gustav Lindström ändå nöjd med.

På det stora hela är Gustav Lindström nöjd med sin JVM-insats, som han beskriver som stabil.

– Jag har försökt spela som vanligt, enkelt och med ett snabbt förstapass, och det har funkat även på liten rink, säger han.

Erfarenhetsmässigt har han fått kvitto på att han står pall både för pressen att spela viktiga matcher och mediatrycket.

– Redan på Arlanda, när vi reste iväg till Nordamerika, fick man en försmak, med ett 40-tal tidnings- och tv-reportrar på plats. Och på plats i Buffalo var mediatrycket väldigt högt, säger han.

Efter några lediga dagar, som bland annat ägnats åt vila, häng med Östervålakompisar och familj, väntar nu vardagslunken i Almtuna igen, som inleddes med hemmamatch mot Björklöven på onsdagskvällen.

– Det känns kul det också, det är bara att köra på och göra sitt bästa, säger Gustav Lindström.