Krossade köksfönster och sprang iväg

Först plingade det på ytterdörren, men innan den boende hade öppnat var det någon som krossade ett köksfönster. Polisen utreder nu misstänkt stöldförsök.

Heby kommun2019-11-12 21:42

Det var vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen som polisen larmades om ett misstänkt stöldförsök i Heby. Där plingade någon på dörrklockan till en villa och försökte sedan ta fönstervägen.

– Kvinnan öppnade inte dörren när personen ringde på och kort därefter krossas en fönsterruta i köket. Men när gärningspersonen sett kvinnan så har de sprungit därifrån, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Strax före klockan 18 larmades polisen igen till en villa, i Morgongåva, där en ruta krossats och en stege hittats slängd i en rabatt intill huset.

– Vi kan inte styrka att någon varit inne i huset, men vi ser på detta som allvarligt eftersom någon kan ha varit det, säger Tobias Ahlén.

Finns det någon koppling?

– Vi gör inga kopplingar, men de ligger nära i tid och geografiskt. Det är bra att vara uppmärksam eftersom det verkar vara någon eller några personer som rört sig i området.

Polisen har gjort en anmälan gällande grov stöld genom inbrott och en om försök till grov stöld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!