– Jag hoppas få lära känna länet bättre genom denna resa, men det är även så att man träffar mer intressanta människor när man kommer med cykel än i en stor bil, säger Göran Enander.

Resan kommer pågå mellan torsdag och söndag och första stoppet är vid travanläggningen Julmyra Hästcenter, en plats som Göran Enander endast has passerat i sin bil tidigare. Nu passar han på att lära känna anläggningen bättre.

– Resans program ger mig enorma möjligheter sätta mig in i besöksnäringen som jag tror har stor potential i länet och i Sverige. Heby kommunen är ju dessutom en profilerad hästkommun och detta är den största anläggningen, säger Göran Enander som förklaring att resan tar sin början här.

Med till nästa stopp stop vid Vansjön får han sällskap av Iris Löwendahl, enhetschef på mark- och planeringsenheten och Marie Wilén, kommunalråd för Centerpartiet i Heby kommun. Hur man ska ta hand om sjön är en aktuell fråga som han nu vill få bättre klarhet i.

– Att jag väljer cykeln är såklart en form av signalpolitik för miljön. Jag kommer även besöka en hel del lokala livsmedelsproducenter, säger Göran Enander.

Möten under hans förra cykelturné fick honom att inse behovet av bredband i länet och han är säker på att även denna resa kommer leda till insikter om konkreta behov i länet.