– Zetterbergs är ett mycket välskött företag och marknadsledande inom sin bransch. I tuff konkurrens har de vuxit och blivit framgångsrika med över hundra anställda, säger Företagarnas ordförande i Heby, Charlotte Wall.

Zetterbergs tillverkar påbyggnader och karosserier till tyngre lastbilar och har en snart 100-årig företagshistoria bakom sig.

I motiveringen heter det bland annat att "Genom kvalitetstänkande och hårt arbete har Zetterbergs utvecklats till ett framgångsrikt ledande företag inom sin bransch. Lars Erfäldt har stor del i detta."

Så här kommenterar huvudpersonen själv:

– Jag blev överraskad och förvånad. När det lagt sig blev jag väldigt stolt och naturligtvis glad, säger Lars Erfäldt och fortsätter:

– Sen hoppas jag att hela företaget känner av det här och att stoltheten ska spridas.

Vad är nyckeln till framgången?

– Vi har ambitionen att trygga sysselsättningen på orten och vill att företaget ska vara kvar här i Östervåla, den andan genomsyrar hela företaget.

Vad väntar företaget närmast?

– Vi satsar kontinuerligt på ökad tillväxt med nya produkter och nya marknader. Vi planerar även att fortsätta investera i produktionen.

Kan det innebära nyanställningar?

– Inte för närvarande men vi anställer fortlöpande.

Lars Erfäldt fortsätter nu att tävla i regionfinalen som avgörs på Uppsala slott 12 juni och i oktober koras Årets företagare Sverige i den nationella tävlingen.