Polisen hade på söndagen fortfarande inga spår efter de gärningsmän som utförde ett väpnat rån i Morgongåva på lördagen.

Vid tjugo över åtta på lördagskvällen larmades polisen till centrala Morgongåva efter att en man i 20-årsåldern utsatts för väpnat rån på platsen.

Gärningsmannen ska enligt tidiga uppgifter till polisen ha använt pepparsprej för att övermanna den målsägande mannen. Enligt uppgifter till polisen ska mannen också ha bundits fast med skosnören. Rånaren ska sedan ha stulit bilnycklar och kört i väg från platsen i målsägandes bil.

– Mannen har efter rånet lyckats ta sig till en närliggande restaurang där han kunde kontakta oss. Han är chockad och har svårt att tala på grund av pepparsprejen, säger Mats Öjdahl, länsvakthavande polisbefäl vid Uppsalapolisen.

Ambulans kallades till platsen och mannen har fått föras till sjukhus. Polisen vad vid 20-tiden på plats vid Morgongåva för att kunna påbörja en utredning för brottet. Man har också kontaktat angränsande polisdistrikt för att lättare kunna hitta rånaren och den målsägande mannens bil.

- Vi har folk på plats men vi har fortfarande inga spår efter gärningsmannen, säger Tommy Karlsson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen, till UNT på söndagen.