– Alla miljöprövningar är genomförda och man har inte hittat några farliga ämnen i marken, säger Apoteas vd Pär Svärdson.

Det är Företagsparken som är byggherre för det tolv meter höga lagret som får en byggyta på 5 000 kvadratmeter.

– Det blir Morgongåvas största sammanhängande huskropp och något för oss att växa i. Vid behov kan golvytan ökas med ett entresolplan.

Bygget beräknas vara slutfört i oktober.

– Det har varit viktigt för oss att få ett snabbt besked. Vi växer nämligen väldigt snabbt. Det gick litet trögt i början, men på senaste tiden har ärendet handlagts skyndsamt av länsstyrelsen. Sedan starten för 18 månader sedan har personalstyrkan ökat till 24 personer. Under den senaste veckan har vi satt rekord i levererade paket, nu är det trångt.

Enligt Pär Svärdson kommer Apotea att anställa pharmaceuter när den nya byggnaden tas i anspråk i höst. Därmed kommer man att också expediera receptbelagd medicin med postpaket från Morgongåva.

En viktig orsak till att Apotea etablerat sig i orten är tillgång på bra personal:

– Våra framgångar hittills beror väldigt mycket på de anställda som är otroligt duktiga. Numera får vi direktansökningar om jobb hos oss, men vi är tacksamma för att vi också vid behov kan få hjälp av den lokala arbetsförmedlingen.

Kommer ni att kunna gå om internetraketen Adlibris i omsättning och antal anställda?

– Ja, marknaden för läkemedel är tio gånger större än för böcker, och Adlibris har redan en dominerande ställning på bokmarknaden, svarar Pär Svärdson.