Nya kommunpolisen vill bli ett känt ansikte

Det senaste decenniet har Jörgen Wilestedt åkt mycket polisbil. Men som ny kommunpolis i Heby och Tierp kommer han framförallt att lägga krut på förebyggande arbete.

Jörgen Wilestedt är ny som kommunpolis i Heby och Tierp kommun. Han ser med positiva ögon på framtiden. "Vi har haft några tuffa år inom polisen, men det har blivit bättre det senaste året", säger han.

Jörgen Wilestedt är ny som kommunpolis i Heby och Tierp kommun. Han ser med positiva ögon på framtiden. "Vi har haft några tuffa år inom polisen, men det har blivit bättre det senaste året", säger han.

Foto: Polisen

Heby kommun2019-11-11 12:00

Jörgen Wilestedt har gjort sin första "riktiga" vecka som kommunpolis i Heby och Tierp kommun. Efter tio år i branschen och fyra år som områdespolis i Norduppland har han bra koll på området.

– Det känns fantastiskt roligt. Redan när jag kom till Norduppland hade jag som mål att bli kommunpolis, jag brinner för det brottsförebyggande arbetet som jobbet innebär.

I Heby finns ett poliskontor men ingen polisstation. Därför kommer Jörgen Wilestedt att utgå från Tierp. Hans ambition är att få fler områdespoliser på plats. Inom de närmaste veckorna är två nya på ingång.

– Det är bara början, vårt mål är att bli fler. Vi är helt beroende av områdespoliser för att kunna motverka det som medborgarna upplever som problem. Sen ska man vara försiktig med att lova saker, men jag är väldigt positiv inför framtiden.

Hur många poliser är ni i dag?

– Det är en lite känslig fråga, det är olika beroende på tid på dygnet och veckodag. Vi försöker styra verksamheten dit det behövs som mest, de tider som det behövs mest.

I Heby är det framförallt brottsförebyggande arbete som Jörgen Wilestedt ser behov av, och att stävja trafiken. Där fyller han skorna efter Olle Rehn. I Tierp tar han över efter Kjell-Åke Ederyd. Liksom de har varit vill Jörgen Wilestedt bli ett känt ansikte på orterna.

– Jag tror på att vara synlig, det är något som vi faktiskt tappat inom polisen. Det är lättare att prata med en polis som du känner och litar på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!