En sommarstugeägare som skulle titta till sin fritidsbostad vid Laksjön, i Harbo kommun hade inte hunnit fram till dörren förrän hen upptäckte en krossad ruta. Väl inne i huset syntes spår av en inbrottstjuv. Det var stökigt i huset och framdragna byrålådor. Dessutom var sängkläder och en kaffebryggare borta.

– Det är mycket ovanligt och anmärkningsvärt att en inbrottstjuv stjäl bohag på det här sättet, säger Olle Rehn, poliskommissarie i Heby kommun.

Han räknar upp andra saker som stulits från de andra sommarstugorna: en leksakselbil, fiskeredskap, sticksåg, alkohol, teveapparater, dvd och ett ekolod.

Totalt sex sommarstugor har utsatts för inbrott. Gärningarna ska troligtvis ha skett någon gång mellan den 4-5 januari.

– Vi är angelägna om att få in tips och iakttagelser, kanske har någon sett bilar eller personer som inte hör till området. Det enda vi har är vissa spår efter den tekniska undersökningen, säger Olle Rehn och beskriver inbrotten som exceptionella för att vara i Harbotrakten.

– Under hela fjolåret inträffade ett enda inbrott i närheten av den aktuella brottsplatsen. Nu har det skett sex inbrott på samma ställe inom loppet av ett dygn.

Under 2017 inträffade totalt ett tiotal inbrott i olika sommarstugor i Heby kommun.