Thomas Betong AB, med verksamhet i Heby, är inne i ett expansivt skede. Samtidigt som företaget planerar för 80-miljonerssatsningen i en helt ny fabrik i Heby pågår löpande leveranser av sammanlagt cirka 111 000 kubikmeter betong till det stora bygget av Marieholmstunneln i Göteborg.

– Volymmässigt är vår medverkan i Marieholmsbygget ett av våra absolut största projekt någonsin, berättar Carina Edblad, vd på Thomas Betong.

Företaget har också nyligen tecknat ett helt nytt femårsavtal med byggjätten JM som innefattar leveranser av miljömässigt hållbara skalväggar. Thomas Betong har senaste året lanserat ett unikt system med specialgjutna husstommar som både kortar byggtiden och minskar miljöpåverkan med upp till 30 procent jämfört med konventionella byggmetoder. Bygget av fabriken i Heby är också en viktig pusselbit i avtalet med JM.

– Den nya Hebyfabriken kommer att vara med och producera skalväggar till JM, berättar Carina Edblad som ännu inte har något exakt datum för byggstarten i Heby.

– Spaden kommer i alla fall att sättas i marken under vintern och enligt planen ska fabriken stå klar om cirka ett år, säger hon.