Carnitas med guacamole och picklad rödlök
4 port, Tid: 3 tim.
Carnitas: 1 kg benfri fläskkarré, 1 msk spiskummin, 2 msk paprikapulver, 1 tsk rökt paprikapulver, 1 tsk cayennepeppar, 1 msk oregano, 1 msk chilipulver, 1 tsk salt, 5 vitlöksklyftor, ½ l coca cola (ej light), 1 apelsin, 1 lime, ½ dl soja
Guacamole: 2 avokados, 1 vitlöksklyfta, 2 tsk limesaft, ½ granatäpple
Picklad lök: 2 röda lökar, ½ dl ättiksprit, 1 dl socker, 1½ dl vatten
Olja till stekning
Till servering: ¼ rödkålshuvud, 5 salladslökar, tortillabröd, 1 kruka koriander
Gör så här:
1. Skär köttet i tärningar. Blanda alla torra ingredienser. Finhacka vitlöken.
2. Hetta upp en gryta med olja. Bryn köttet i omgångar tills det får färg. Tillsätt kryddor och vitlök, fräs några minuter. Slå över cola, saft från apelsin och lime samt sojan. Låt puttra under lock på låg värme 2–3 timmar. Fyll på med mer cola/vatten om det kokar torrt. Ta av locket och låt vätskan koka in mot slutet. Dra isär köttet med gaffel.
3. Mosa avokadon. Finriv vitlöksklyftan. Blanda avokadon med vitlök, limesaft och granatäpplekärnor. Smaka av med salt och peppar.
4. Skala och skär rödlökarna i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i löken och dra av från värmen.
5. Skär rödkålen i tunna strimlor. Finstrimla salladslöken. Värm tortillabröden.
6. Fördela rödkål, guacamole, kött, salladslök och koriander på tortillabröden.