”Ramen” med kycklingfrikadeller, omelett och pak choi

Basen till denna rätt utgörs av färdig misosoppa, vilket spar en del tid. I soppan läggs sedan syrliga frikadeller, skuren omelett och lättkokt pak choi – värmande och nyttigt!

Foto:

helgreceptet2016-11-24 05:00

4 port
Tid 40 min

Du behöver:
1 vitlöksklyfta
2 salladslökar
1 citron
1 ägg
400 g kycklingfärs
3 ägg
2 msk vatten
2 pak choi
4 port äggnudlar
4 port misosoppa (på påse eller konserv)
2 salladslökar
1 röd chili

Gör så här:
1. Finhacka vitlök och salladslök. Riv skalet från citronen. Blanda med ägg, kycklingfärs och salt och peppar. Forma till bollar med fuktade händer.

2. Koka upp vatten i en stor kastrull. Smaksätt med soja och sjud sedan kycklingfrikadellerna i ca 10 minuter. Häll av vattnet.

3. Vispa samman ägg och vatten i en skål. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja, häll ner äggblandningen och låt stelna. Häll av på en skärbräda, rulla ihop och skär sedan i centimeterstora bitar.

4. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet.

5. Skär pak choien i tunna strimlor. Koka upp misosoppa till 4 portioner. Lägg i pak choi och kycklingfrikadeller och låt bli varmt. Finhacka salladslök och skär chilin i tunna skivor. Servera soppan med nudlar, frikadeller och omelett. Strö över salladslök och chili.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!