Tid: 40 min, 4 portioner
Kyckling: 600 g kycklinglårfilé, 600 g körsbärstomater, 2 förp stora vita bönor, 1 rödlök, 2 vitlöksklyftor, ½ kruka timjan, ½ dl olivolja eller smörSenapskräm: 2 dl crème fraiche, 2 tsk dijonsenap, 1 msk söt stark senapSalt och svartpepparOlivolja och smör till stekning
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela tomaterna på hälften. Häll av spadet från bönorna. Skala och skär löken i klyftor. Hacka vitlöksklyftorna grovt och repa bladen från timjanen. Lägg allt i en stor ugnsfast form. Ringla över olivolja eller klicka över smör. Salta och peppra och blanda väl. Låt baka i ugnen i ca 20 min, eller tills alltsammans fått lite färg.
2. Blanda samman crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
3. Salta och peppra kycklinglårfiléerna på båda sidor. Hetta upp en stor stekpanna med olivolja och en klick smör. Låt en timjankvist steka med. Stek sedan kycklinglårfiléerna på båda sidor tills de fått fin färg.
4. Servera de bakade bönorna och tomaterna tillsammans med kyckling och senapskräm.