Hur går förberedelserna inför Företagargalan?

– Det går väldigt bra. Planeringsmässigt är vi i fas och vi tror på minst lika många besökare som förra året, men hoppas naturligtvis på rekord. Intresset är stort och vi fick god respons efter förra galan.

Sedan en månad tillbaka är du ny ordförande för Företagarna i Uppsala efter Fredrik Annell Berger. Hur känns det?

– Det känns jättebra! Jag har ju suttit i styrelsen i fyra år och varit vice ordförande, så det känns inte helt nytt. Det är jätteroligt att ha fått förtroendet och det är också en enorm utmaning just i år när det är valår.

Hur menar du då?

– Uppsala kommun har ju inte den bästa rankingen när det gäller företagsklimatet och det blir intressant att se vad politikerna vill göra för att förbättra för näringslivet. För mig personligen blir det en utmaning att hinna med allt som jag vill göra. Engagemanget i Företagarna görs utifrån ideell basis och jag måste också ha tid att driva mitt eget företag.

Du är vd på familjeföretaget Teamkonsult och din farfar startade företag redan på 50-talet. Har du fått företagandet i blodet?

– Ja, det kan man säga. Båda mina föräldrar är företagare och när de nu klivit av har jag klivit på. Det fungerar väldigt bra.

Företagarna är Sveriges största företagarorganisation och företräder över 70 000 företagare och samhällsbärare samt cirka 250 föreningar.