Det var under förmiddagen som Dagens Industri publicerade nyheten om att Ekobrottsmyndigheten genomfört en husrannsakan på Starbreeze kontor i Stockholm. Orsaken är misstankar om grovt insiderbrott.

Enligt di.se gick civilklädda poliser in på Starbreeze under onsdagsmorgonen. Ett par timmar senare lämnade de med beslagtaget material, bland annat en dator.

En person sitter i nuläget frihetsberövad. Identiteten är belag med sekretess.

– Jag kan bara bekräfta att en person sitter frihetsberövad men jag kommer inte säga vem personen är, säger förundersökningsledare och chefsåklagare Thomas Langrot.

Förundersökningen är inledd och till Dagens Industri säger Thomas Langrot:

”Det pågår en förundersökning med anledning av de artiklar som figurerar i massmedia.”

Vart händer nu i utredningen?

– Vi kommer analysera beslagtaget material hålla förhör med vittnen och andra som kan vara intressanta, säger Thomas Langrot.

De senaste dagarna har varit turbulenta för Starbreeze. Spelföretaget ansökte om företagsrekonstruktion med anledning av likviditetsbrist. Samtidigt visade det sig att företaget var skyldig ett 40-tal aktörer drygt 600 miljoner kronor. Även Bo Andersson Klint avgick som vd.

Läs mer:Mörk framtid för Starbreeze

Dagens Industri skriver att den avgående vd:n Bo Andersson Klint och avgående finanschefen Sebastian Ahlskog sålt hela sitt aktieinnehav i Starbreeze i mitten av november för 18,6 respektive 3,3 miljoner kronor. Affärerna gjordes då på aktiekurser på runt 4-6 kronor.

De senaste dagarnas händelser har gjort fått aktiekursen att falla mellan 75-80 procent i jämförelse med de kurserna som cheferna sålde på, skriver Di.se.