En anhållen för mordfallet i Knivsta

En person har anhållits misstänkt för mordet på den man som hittades död på en gräsmatta i Knivsta för två veckor sedan.

Det var en hundägare som hittade den döde mannen på en gräsmatta utanför en bostad i Knivsta en lördagsförmiddag för två veckor sedan.

Det var en hundägare som hittade den döde mannen på en gräsmatta utanför en bostad i Knivsta en lördagsförmiddag för två veckor sedan.

Foto: Utryckning Uppsala

Knivsta kommun2019-10-26 16:30

Mannen greps på fredagskvällen i en lägenhet i södra Stockholm. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den starkare misstankegraden. 

Hur gammal mannen är eller hans inställning till anklagelserna vill varken polisen eller åklagaren kommentera. 

Enligt uppgifter till tidningen Expressen jagas ytterligare en man, en framgångsrik svensk artist, för medverkan i mordet. 

– Det är inget jag kan kommentera eftersom detta är en pågående utredning säger Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Det var på förmiddagen den 12 oktober som en man hittades död på en gräsmatta utanför ett bostadshus i Ledinge i Knivsta kommun. Offret identifierades som en man i 25-årsåldern. Polisen kunde snabbt konstatera att mannen dödats och att brottet troligen skett på en annan plats. I veckan bekräftade åklagaren att mordet misstänks ha skett i Nacka kommun. 

Sedan tidigare sitter tre personer från Gävletrakten, en kvinna och två män som alla är i 20-årsåldern, häktade för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden. De nekar till misstankarna. Åklagaren har inte velat säga något om vilken bevisning som finns mot dem, deras koppling till offret eller eventuella motiv. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!