Här planeras bland annat danser och ungdomskaféer med livemusik.
– Vi märker att många ungdomar vill vara i parken, trots att den är stängd. Vi får ofta laga uppklippta hål i staketet. Men i stället för att mota bort ungdomarna så ska vi nu fixa så att de får komma in i parken på riktigt, säger Håkan Eriksson, projektledare.
Håkan Eriksson är i vanliga fall anläggningsansvarig inom KIK (Knivsta idrottsklubb). Det är klubben som äger Ängby park och tillsammans med PRO har man startat ett Leader-projekt som till viss del finansieras av EU-pengar. Håkan Eriksson visar runt i parken där flera frivilliga kämpar mot väder och vind som orsakat fukthål och andra skador i gamla trätak och golv.
Samtidigt finns här spår av storhetstiden i form av det gamla mixerbordet som står kvar och i de före detta artistlogerna hittar vi lådor med färgade pingisbollar som användes vid välbesökta bingokvällar.
– Vi har fått 600 000 kronor på tre år i EU-bidrag. Men eftersom byggnaderna är så nedgångna så behövs mycket mer. Vi har även fått bra sponsring från lokala företagare som tycker det är kul att parken får liv igen, men det är ändå svårt att få pengarna att räcka till, säger Håkan Eriksson.
I Ängby park finns en stor inbyggd dansbana med scen framför, samt en utomhusscen. I parken har artister som Led Zeppelin och Per Gessle spelat. I slutet av 1980-talet började folkparkerna att få färre besökare, så även Ängby park.
– Historiskt så gagnade parken föreningen, men sedan inkomsterna minskade så förföll byggnaderna och vi har inte haft råd att göra något åt parken. Vi har lagt våra inkomster och vår energi på idrotten, säger Håkan Eriksson.
Trots förfallet har Ängby park under senare år fått ett litet uppsving och de två föreningarna märker att det behövs en träffpunkt i det växande Knivsta. De senaste somrarna har PRO lockat busslaster med dansanta upplänningar till Knivsta igen. Här har även Knivstarevyn haft teaterföreställningar och fritidsgårdarna arrangerat avslutningsfester.
– Vi brukar ta hit dansband varje torsdag under sommarmånaderna. I år börjar programmet med Barra Bazz 7 juni. Sedan kommer ytterligare elva dansband hit i sommar, säger dansbandsgeneralen Ove Ernlund.
Han är en av de tjugotal pensionerade Knivstabor som brinner för att rusta upp Ängby park. De har hittills lagt ner hela 900 ideella arbetstimmar på att byta ut rutten panel och måla. Utöver det hjälper många föräldrar och ungdomar från idrottsklubben till.
– Jag kommer ihåg hur fullt det var med parkerade bilar på gatorna häromkring då någon stor artist kom till parken. Det var sådant folkliv att Ängbyborna ibland klagade på för hög ljudnivå, säger Ove Ernlund.
Både han och Håkan Eriksson hoppas att Knivstas unga ska få uppleva ett sådant uppsving igen. Och här finns många som är intresserade av att arrangera mässor, kaféer, skolavslutningar, konserter med mera.
– En vision är att nästa sommar starta ett kafé som har öppet varje fredags- och lördagskväll. Då skulle lokala band kunna repa på scenen samtidigt som de ger besökarna lite livemusik. Vi skulle också kunna bjuda in kända artister från Knivsta. Kanske Soran Ismail och Erik Grönwall exempelvis, säger Håkan Eriksson.
Men redan under sensommaren kanske det blir en kickoff för att fira att det går att vara i parken igen.
– Det är roligt att så många vill vara med och skapa något för bygden. Vi hoppas också på att kommunen ska hjälpa oss med den sista finansieringen, men än har vi inte fått något svar därifrån. 2013 ska vi lämna in vår slutrapport till Leader, säger Håkan Eriksson som hoppas att parken då är helt upprustad.