Bowling föreslås i Knivsta arena

Under tre kvällar har Knivstaborna fått framföra sina åsikter om vad den kommande arenan ska innehålla. En ny idé är att en del av arenan kan drivas kommersiellt och innehålla hallar för bowling, biljard och bio.

Knivsta2011-04-07 10:05

Knivsta arena är samlingsnamnet för ett kultur- och idrottshus som planeras nedanför Hälsohuset, intill järnvägen i Knivsta. Här ska simhallen och sporthallen utökas med exempelvis lokaler anpassade för fler sporter, en ishall och en kulturhall.

Tanken är att anläggningen också ska bli ett landmärke för Knivsta, en byggnad som alla som passerar ska kunna se från tåget.
– Tyvärr kom bara tio, elva personer per kväll till våra workshops, men diskussionerna blev ändå bra, säger Britta Lästh (KNU), ordförande i fritids- och kulturnämnden.

Måndagskvällens deltagare diskuterade bland annat hur ett café eller en restaurang skulle kunna bli som ett hjärta i byggnaden, en mötesplats för människor i olika åldrar och med olika intressen.
– Tanken är att det här ska bli en anläggning som lever nästan dygnet runt och att varje Knivstabo ska ha anledning att gå hit minst en gång per år. Vi vill skapa möjlighet för en Knivstaanda, det vill säga att exempelvis gymnasieungdomarna ska vilja åka hem på eftermiddagarna och gå på aktiviteter här, säger Britta Lästh.

Här kommer allt från personer som går en matlagningskurs till personer som ska på en handbollsträning kunna mötas. Om dagarna ska exempelvis förskolor, skolor och pensionärsföreningar kunna utnyttja lokalerna, medan idrottsföreningar, fritidsgården, musik- och teatergrupper med flera kan vara här om kvällarna.
Meningen med samrådsträffarna var att kommunen skulle samla in idéer om vad Knivstaborna vill ha i lokalerna.

På listan finns nu bland annat att man ska kunna sjunga, dansa, spela teater, spela basket, spela handboll, spela ishockey, klättra på klättervägg, utöva friidrott och ha olika slags möten och kurser i flexibla möteslokaler.
– Om vi genomför hela projektet blir det en enorm miljöbesparing och stor social vinst för kommunen. Folk slipper åka till andra kommuner för att utöva fritidsaktiviteter och om vi bara kan rädda en ung person per år så har kommunen tjänat in kostnaderna, säger Britta Lästh.

Kommer ni att hinna bygga den första etappen under mandatperioden?
– Ja, men vi har varit tydliga med att det kommer att ta cirka två år. Om ingen överklagar kan det ta ett år, men någon kommer förmodligen att överklaga detaljplanen, säger Britta Lästh.
Eventuellt kommer en konstfrusen uterink att kunna påbörjas redan tidigare.
– Vi vet att intresset för en ishall är stort och ungefär hälften av besökarna vid veckans möten vill starta isverksamhet, säger Britta Lästh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om