Det arroganta svinet kommer till Knivsta

I helgen börjar den hajpade restaurangen Arroganta svinets mat att serveras på puben Stationshuset i Knivsta.

Tommy Granström visar en brisket, en stor nötköttsdel som han importerat från USA och rökt i Jordbro. Hans restaurang har blivit så omtalad bland så kallade foodies att folk åker långväga för att komma till industriområdet i Jordbro.

Tommy Granström visar en brisket, en stor nötköttsdel som han importerat från USA och rökt i Jordbro. Hans restaurang har blivit så omtalad bland så kallade foodies att folk åker långväga för att komma till industriområdet i Jordbro.

Foto: Pressbild Arroganta svinet

Knivsta2025-03-20 19:00

Grundare av restaurangen är före detta asfaltsläggaren Tommy Granström, 43, som för sju år sedan öppnade sin första restaurang i ett industriområde i Jordbro. 

– Vi tillagar vårt kött där i en stor vedeldad rök. Tillagningen tar 18 timmar för en servering. I Knivsta blir det varmrökt bacon, brisket och pulled pork ihop med sides som puben lagar, säger Tommy Granström vars restaurang trots det dåliga läget har fått så kallade foodies att vallfärda dit för att smaka på den amerikanskt tillagade maten.

Vad hoppas du på i Knivsta?

– Jag hoppas att det ska funka bra för puben så att vi kan fortsätta. Alla lägen är väl bättre än vårt garage i Jordbro så att säga, skrattar Tommy Granström.

undefined
Arroganta svinets mat börjar serveras på puben Stationshuset i Knivsta. Puben drivs i samma företag som ölbryggeriet Train station brewery.

Samarbetet inleddes när en kompis till stationspubens delägare Simon Vikström hade sitt bröllop i Det Arroganta svinets garage i Jordbro.

– Det var ganska längesedan som vi började prata om det här. Nu känns det så himla roligt att det blir av. Det är en "dream come true" i matväg för oss som jobbar här, säger Simon Vikström.

undefined
"Vi kommer servera sides som creamed corn, mac and cheese, baked beans och coleslaw till köttet som vi värmer med sous vide-teknik (vakuumpackat kött som värms i vattenbad)", säger Simon Vikström.

Även stationspubens största konkurrent i Knivsta, puben och ölbryggeriet Beer Monkey, har sedan tidigare en meny med barbecue-rätter. Och utanför stationshuset står ofta foodtrucks med allt från jamaicanskt och sushi, till Knifetown burgers kända hamburgare.

Kommer matvagnarna vara kvar?

– Ja, de lever lite sitt eget liv, men vi samarbetar och våra gäster kommer även i fortsättningen att få ta med sig mat in på puben. Fram till klockan 21 är alla välkomna. Därefter är vi en medlemspub, vilket betyder att en person per sällskap behöver vara medlem, säger Simon Vikström.

Karta: Stationshuset
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!