Under mötet, som hölls på Noors slott, kom det fram att många tror att besöksnäringen har en ljus framtid i Knivsta. I dag har konferensanläggningarna i kommunen 30 000 gästnätter per år, en siffra som med de förbättrade kommunikationerna till Arlanda snart kan fördubblas.
– Genom att det nu går snabbare att åka till Knivsta än till Sigtuna från Arlanda, så kan säkert många tänka sig att övernatta i Knivsta i framtiden, säger Tommy Regnström.
Han ser även stor potential i att personer som besöker Akademiska sjukhuset och Uppsala universitet kan övertygas att övernatta i Knivsta.
– För att göra Knivsta mer attraktivt för besökare kan man anlägga leder och promenadvägar utmed sjön Valloxen och kanske öppna en turistbyrå i kommunhuset, säger Tommy Regnström om två idéer kring besöksnäringen som kom upp på mötet.
Träffen som handlade om Knivstas framtid ur ett näringslivsperspektiv, arrangerades av Knivsta företagarförening och Knivsta kommun i samarbete med företagarorganisationen Svenskt Näringsliv.
Hit kom ett 70-tal personer från föreningar, näringsliv, LRF och kommunen för att mingla, diskutera, få information och debattera.
Ett av kvällens debattämnen var infrastrukturen i kommunen och här var det många företagare som efterlyste fibernät på it-sidan. Busstrafiken, fyra järnvägsspår och en till infart från motorvägen diskuterades också.
– En annan fråga som kom upp var Knivsta arena. Vi pratade bland annat om hur den kommande fritidsanläggningen kan bli lönsam. Kanske kan den delvis bekostas med kommersiella intäkter genom att man bygger så att det går att ha stora konserter här eller annat som gör anläggningen attraktiv även för andra än Knivstabor? säger Tommy Regnström.
Under kvällen diskuterades också hur man ska kunna öka handeln i Knivsta.
– Vad det gäller handeln är väldigt mycket på gång med butikslokaler på Sågenområdet med mera. Vi pratade om att Knivsta inte kommer att kunna konkurrera med stormarknader i närområdet, men att vi däremot kan vinna på att satsa stort på pendlarna som kunder, säger Tommy Regnström.
I dag omsätter den lokala handeln 250 miljoner kronor per år, en siffra som flera mötesdeltagare anser snart går att höja till 500 miljoner kronor.
Utöver paneldebatt och diskussioner fick deltagarna vid Framtid Knivsta också lyssna på en presentation om Knivsta dialoggrupps arbete som lett till en bättre samverkan mellan kommunen och företagarna i kommunen. Här presenterade också fyra Knivstaungdomar företag som de startat under sommarlovet.