Bakom projektet står Roslagsvatten som sköter VA-driften åt Knivsta kommun.
Närboende undrar nu vad som händer. Här finns bara cirka 35 fastighetsägare och några tycker att ledningen verkar överdimensionerad för den lilla folkmängden.
Tomas Adolphson, vice vd på Roslagsvatten, svarar att ledningen ska leda renat avloppsvatten och dagvatten från Västersjös nuvarande reningsverk ut i Mälaren.
– Anledningen till att ledningen är så kraftig är att vi vill leda ut den till djupare vatten. Dagens reningsverk har bara en mindre ledning som ligger intill strandkanten.
Knivsta kommun har i en dom ålagts att ordna med avloppsreningen åt Västersjöborna. Därför kommer Roslagsvatten antingen att köpa det nuvarande reningsverket som flera Västersjöbor tidigare låtit bygga, eller så kommer kommunen bygga ett nytt reningsverk.
– Vilket alternativ vi väljer beror på hur förhandlingarna med ägarna av reningsverket går, säger Tomas Adolphson.
Och hur Knivsta kommun ska lösa sin avloppsrening på landsbygden i framtiden är en knäckfråga som många politiker funderar på just nu. Att bygga kommunala reningsverk i varje större by innebär mycket stora kostnader för små kommuner som Knivsta, kostnader som kanske kommer innebära höjda VA-taxor för alla kommunens invånare.
På grund av detta bad en majoritet av Knivstas lokalpolitiker förra året riksdagen att ändra på VA-lagen, men än har inget nytt hänt i frågan.