Plan för fritidssatsningar saknas

Finns det någon fritidspolitisk plan i Knivstas majoritet? Det undrar Christer Johansson (V) med anledning av att Knivsta.nu och Moderaterna går ut med olika besked till invånarna.

Christer Johansson.

Christer Johansson.

Foto: Hans E Ericson

Knivsta2012-02-13 10:55

Nyligen intervjuade UNT fritidsnämndens ordförande Britta Lästh (Knivsta.nu) som sa att första etappen av Knivsta arena med största sannolikhet blir en uterink som blir klar i slutet av nästa år.
”Tyvärr blir det inte någon ny hall med tak nästa år, utan den första etappen i Knivsta arena ser ut att bli en uterink. Det beror på att det tar ett och ett halvt år för detaljplanen för en hall med tak att vinna laga kraft” sa Britta Lästh bland annat.
Nästan samtidigt gick Moderaterna ut i en insändare om att det som behövs först är en sporthall och fotbollsplaner.

Hur kommer det sig att ni ger olika besked?
– Varken kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige har fattat något beslut än. Men jag håller med om att det finns risk att vi får en konstfryst is först eftersom detaljplanen för en sporthall tar så lång tid att få klar, säger kommunstyrelsens ordförande Göran Nilsson (M).
Samtidigt håller Moderaterna fast vid att de vill att en sporthall och fotbollsplaner byggs först, trots att majoritetens gemensamma beredningsgrupp för Knivsta arena har föreslagit en konstfryst is och en sporthall först.
– I kontakten med föreningsliv och föräldrar uppfattar vi att det är detta som det finns störst behov av. Vi tycker att man ska bygga en ny sporthall så fort det går, säger Göran Nilsson.
Även fotbollsplaner anser han bör prioriteras. Dels eftersom behovet är stort, dels eftersom det är billigare att bygga flera fotbollsplaner än andra fritidsanläggningar.

– Vi har brist på fotbollsplaner samtidigt som vissa planer försvinner när vi gör pendlarparkeringar nära stationen, säger Göran Nilsson.
Britta Lästh har tidigare sagt att minst en av planerna ska placeras nära en skola. Göran Nilsson håller med om att planerna ska spridas ut, istället för att läggas intill varandra.
– Exempelvis Åsgatan mitt emot Aga är en bra placering i Alsike som ändå är lite närmare centrum, tycker Göran Nilsson.
Men han vill fortfarande inte lova något.
– Vi måste först se hur ekonomin utvecklar sig. Vi har just börjat med budgetarbetet för 2013. Vi kan inte göra några förpliktelser alls om fritidsanläggningar innan vi vet vad kommunens ekonomi klarar av nästa år, säger Göran Nilsson.
Christer Johansson blev 8 september 2011 lovad att en fritidspolitisk plan skulle vara klar vid årsskiftet, men planen har inte synts till än.
– Vi ser med spänning fram mot den planen. Utbudet av fritidsverksamheter är bland annat en viktig faktor för invånares val av bostadsort, säger Christer Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om